Отидете към основна версия

3 621 7

Хиляди на погребението на легендата на Берое Петко Петков (ВИДЕО)

  • берое-
  • петко петков-
  • легенда-
  • погребение

Дълга опашка от негови почитатели се изви пред сградата на Държавна опера-Стара Загора

Кадър: vbox7

Хиляди казаха последно сбогом на легендата на „Берое” Петко Петков. “Каквото и да напишем за големия Петко Петков ще бъде малко! Истински отдаден на зеления отбор, винаги верен. Рекордьорът по отбелязани голове за любимия отбор, печелил купи и безброй мачове със зелената фланелка! Благодарим ти за всичко, което ни даде! Оставаш завинаги в сърцата ни и винаги ще бъдеш с нас! Легендите не умират!” написаха от „Берое” в памет на почетния гражданин на Стара Загора", предава БГНЕС.

Дълга опашка от негови почитатели се изви пред сградата на Държавна опера-Стара Загора, където бе поклонението. Да отдаде последна почит към легендарния нападател дойде кметът Живко Тодоров.

За поклонението в Стара Загора пристигнаха Михаил Касабов, изпълняващ длъжността председател на Българския футболен съюз, заместникът му Антон Попов и бившият президент Валентин Михов. Сред хилядите дошли да изпратят легендата в последния му път бяха още Димитър Димитров-Херо, Емил Костадинов, Ваня Джаферович. Дойдоха съотборниците на Петко Петков, бивши и настоящи футболисти, феновете на „Берое”, както и много граждани, любители на красивата игра и майсторството на Петко Петков.

Петко Петков остава ненадминат рекордьор по отбелязани голове за отбора на „зелено-белите“, двукратен голмайстор на „А“ група, носител на множество награди.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини