Отидете към основна версия

2 650 23

Едмонд Назарян е европейски шампион по борба

  • назарян-
  • европейско първенство-
  • александров-
  • борба-
  • шампион-
  • медал-
  • злато

Даниел Александров също стигна до финал

Снимка: БГНЕС

Едмонд Назарян е европейски шампион по борба в категория до 55 килограма! На финала на първенството в Рим синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян победи руснака Виталий Кабалоев със 7:3 и се окичи със златния медал.

Българският борец, който дебютира при мъжете на голямо първенство, започна по-активно и нападателно, а с това успя да запише и първи точка на своя актив. Последва наказание и прехвърляне и Назарян поведе с 5:0.

Кабалоев успя да изхвърли от тепиха нашето момче и записа точка в актива си.

След паузата руснакът натисна, но младият българин успя да спре атаките му и по-малко от две минути преди края имаше аванс от 5:1. 22 секунди преди края разликата бе намалена до 2 точки в полза на Назарян. Младият българин успя да вземе две поредни точки и да ликува с 7:3.

Назарян стигна до решителната схватка след три категорични победи - две с технически туш и туш на полуфиналите. Едмонд поднесе голямата сензация снощи, справяйки се отлично срещу световния и европейски шампион за 2018 година Елданиз Азизли (Азербайджан), над когото надделя и си осигури класирането в битката за златото още при дебюта си на голямо първенство при мъжете.

Даниел Александров също ще се бори на финал на европейското първенство.. В категория до 82 кг на класическия стил българинът постигна 4 победи до момента. На старта измъкна трудно 3:3 от австриеца Михаел Вагнер, после се справи с унгареца Ласло Сабо - 5:1, на четвъртфиналите надделя и над беларусина Станислау Шафаренка с 2:1, а на полуфиналите срази германеца Ханес Вагнер със 7:3. На финала утре българинът ще се изправи срещу азербайджанеца Рафиг Хюсеинов.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.

Свързани новини