Отидете към основна версия

3 026 20

Григор Димитров се срина срещу Рафаел Надал и отпадна от турнира в Акапулко

  • григор димитров-
  • рафаел надал-
  • акапулко-
  • тенис-
  • тенис на корт

Българският тенисист беше на прага да се върне в сета, но пропиля и трите си възможности в най-дългия гейм в мача с 14 разиграни точки

Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира на твърди кортове от АТП 500 в Акапулко (Мексико). Гришо не супя да се противопостави на световния №2 Рафаел Надал и отстъпи с 3-6, 2-6 .

И в двата сета хасковлията започваше по-добре и пробиваше за първи път. В първата част Гришо направи брейк на нула за 2-1. Надал веднага направи рибрейк на 15 и проби още веднъж за 4:2 в гейм преминал през две равенства.

Българският тенисист беше на прага да се върне в сета, но пропиля и трите си възможности в най-дългия гейм в мача с 14 разиграни точки. След това испанецът реализира втория си сетбол след 48 минути игра.

И втората част започна с предимство за Димитров. Той проби в първия гейм на 30 и успя да затвърди брейка в дълъг гейм, в който все пак постоянно водеше. За съжалени някъде тука мачът приключи.

Надал реализира втората си възможност за пробив и след като отрази една възможност на Григор за нов брейк изравни за 2-2.

В последните 4 гейма хасковлията взе общо 6 точки, като видимо загуби вяра, че може да измъкне нещо повече в мача. Рафаел взе частта с 6-2 за 53 минути, а и с това се класира за финал в Акапулко срещу партньора на двойки на Гришо Тейлър Фриц.

За българският тенисист останаха трите победи в Мексико и завръщането в Топ 20. Това е загуба №13 за него от майстора на клей. Победата в Пекин през 2016 година остава единствената за него срещу един от тримата големи в съвременния тенис.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.

Свързани новини