Отидете към основна версия

1 422 8

Кметът на Пловдив към Ботев и Локо: Чакаме ви до 15 май

  • ботев пловдив-
  • локомотив пловдив-
  • стадиони-
  • здравко димитров

''Имаме изработена ясна „пътна карта“ за доизграждането на стадионите на футболните клубове Ботев и Локомотив'', заяви Здравко Димитров-Зико

Снимка: БГНЕС

Кметът на Пловдив Здравко Димитров-Зико увери, че извънредното положение няма да попречи на определената инвестиция за изграждането и реконструкцията на пловдивските стадиони "Христо Ботев" и "Локомотив".

"Имаме изработена ясна „пътна карта“ за доизграждането на стадионите на футболните клубове Ботев и Локомотив. Каквото зависи от нас като община, ще бъде направено без забавяне на процедурите. До 15 май трябва да бъдат внесени окончателните проекти, които се изготвят от клубовете, заедно с финалните количествено-стойностни сметки", поясни Димитров.

Веднага след това ще бъдат обявени обществени поръчки за избор на изпълнители.

"Отдавна съм казал на ръководствата на двата клуба, че за да стартират поръчките, проектите трябва да са окончателни и последващи промени няма да бъдат извършвани. Търговете ще бъдат обявени в съответствие с одобрените суми от Министерски съвет - съответно 25 млн. лв. за "Колежа" и 12 млн. лв. за "Лаута"", каза още пловдивският кмет.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини