Отидете към основна версия

2 212 15

Въртят номера на "Сини сърца" за купа от легендарен мач на Левски

  • левски-
  • купа-
  • сини съца-

Продавачът е поискал 10 000 лева за ценния трофей

Сдружение „Сини сърца“ е получило оферта да откупи и още един ценен трофей, след като вчера с помощта на Валери Божинов Левски си върна шампионската купа от 2009 г.

Според „Мач Телеграф“, в сдружението е постъпило предложение да се откупи и купата на НРБ, на която един от върховете е отчупен. Счита се, че това е станало на легендарния финал за трофея през 1985 г. срещу ЦСКА, когато се стига до сбиване на терена. Както е известно, след мелето двата тима са разформировани, а част от играчите са наказани за различен период от време.

Част от тях получават доживотно отстраняване от футбола, включително Борислав Михайлов и Христо Стоичков. Според легендите, боят между двата тима продължава и в тунела към съблекалните. Участниците в мача обаче отричат за подобно продължение на скандала от терена.

Продавачът е поискал 10 000 лева за ценния трофей. До сделка обаче не не стигнало. Човекът, който предлагал трофея, изведнъж се отметнал. Той бил уж само посредник, а истинският притежател заминал за чужбина и не се интересувал повече от парите.

Сред столичните антиквари се говори за представител на техните среди, който се сдобил с трофея, след като на „Герена“ решиха да премахнат музея в сектор „А“, за да бъде построен фитнес на неговото място.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини