Отидете към основна версия

1 857 4

Ботев Пд спря негативна серия с победа над ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

  • футбол-
  • ботев пловдив-
  • цска 1948-
  • efbet лига

Канарите се наложиха с 3:2 в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига

Снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) спря негативната серия от 10 поредни шампионатни мача и 138 дни без победа и надвиха ЦСКА 1948 с 3:2 в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига.

Па Конатев (16) изведе домакините напред с хубав гол, след като премина през няколко футболисти на "червените". Атанас Илиев (29) удвои с поредния си гол с "жълто-черната" фланелка. През второто полувреме Галин Иванов (68) върна един гол за гостите. Атанас Илиев (88) отбеляза втория си гол в срещата. В петата минута на добавеното време Ангел Бастунов (90+5) направи последните секунди на мача много интересни. "Канарчетата" взеха реванш от столичани за отпадането от Купата на България преди десет дни.

В 88-ата минута Михаил Минков се пропука и позволи на Емануел Току да го надбяга. Крилото на Ботев подаде към Атанас Илиев, а голмайсторът на Ботев този път не сгреши. С мощен шут в долния десен ъгъл той опъна мрежата на Наумов. В добавеното време мачът стана много интересен след груба грешка на Аргилашки. Ангел Бастунов отправи сравнително слаб удар с глава, който беше изпуснат зад голлинията от стража. Всичко това позволи на новаците да сътворят още една атака в оставащите секунди от мача, но тя не помогна за измъкването на точката.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини