Отидете към основна версия

3 969 3

UEFA EURO 2020: Моуриньо с любопитен коментар за полуфинала Италия-Испания

  • жозе моуриньо-
  • евро 2020-
  • испания-италия

„Не смятам, че испанският отбор е силен колкото италианския“, заяви именитият специалист

Снимка: EPA/БГНЕС

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо коментира предстоящия полуфинал на Евро 2020 между Испания и Италия. Сблъсъкът е утре от 22:00 часа. Португалският специалист познава до голяма степен футбола в двете страни, защото дълго време работи в тях.

Моуриньо заяви, че Италия е по-класният отбор и аргументира твърдението си.

„Италианците загубиха Спинацола, което е лоша новина не само за Манчини, но и за мен. Няма да мога да разчитам на него за шест месеца. Емерсон е добър, но Спинацола играеше фантастично. Защитната четворка на „скуадра адзура“ демонстрира стабилна игра. Говорих си със Спинацола и той ми обясни колко уверено са се чувствали. Не бих казал, че 100% са на финала, защото уважавам испанския тим“, сподели Моуриньо пред TalkSport.

„Не смятам, че испанският отбор е силен колкото италианския, но Испания си има свой начин на игра и определено е опасен за съперника. Нямам търпение за този мач, защото е голям полуфинал“, добави той.

„В Рим съм под карантина. Чувствам вътрешно, че всеки тук е развълнуван и е оптимист за Италия. Тимът не се представя добре само на Евро 2020, правеше го и преди това“, каза още Моуриньо.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини