Отидете към основна версия

3 325 22

Страхотен Григор не успя да спре олимпийския шампион след близо 3-часова битка

  • александър зверев-
  • григор димитров

Германецът показа повече търпение в ключовите точки и продължава в следващия етап в Париж

Снимка: БГНЕС

Саша Зверев се класира на 1/8-финалите в Мастърс турнира в Париж, след като срещна сериозна съпротива от Григор Димитров в един от най-добрите мачове от началото на състезанието.

Германецът демонстрира по-голямо спокойствие в ключовите моменти, особено в третата част, за да стигне до победата, но на моменти късметът изневери на българина и това наклони везните в полза на олимпийския шампион.

В първия сет Гришо успя да върне един пробив на Александър, но в тайбрека бе надигран.

Във втората част хасковлията трябваше да спасява 3 мачбола на свой сервис и го стори, за да вкара срещата в още един тайбрек, където успя да демонстрира повече хладнокръвие, за да изравни резултата.

Третият сет продължи все така равностойно, докато 1-2 непредизвикани грешки в повече разконцентрираха Димитров и веднъж намесата на „Ястребовото око“ показа, че няколко милиметра го разделиха от ключова точка при 3:3 гейма. В подобна ситуация във втория сет Зверев бе на печелившата страна, което идва, за да ни покаже, че и Фортуна е възнамерявала да се усмихне на световния №4.

В крайна сметка в отделните части Александър Зверев триумфира с 6:7, 7:6, 3:6, за да се класира напред след 2:45 часа игра пред пълните трибуни на централния корт във френската столица.

Поглед към статистиката показва, че сервисът е изиграл най-важна роля в срещата, защото Зверев успя да забие 17 директни точки от начален удар срещу само 7 за Димитров.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини