Отидете към основна версия

1 552 4

Прокуратурата и Икономическа полиция разследват БФС по повод базата в Бояна

  • бфс-
  • прокуратурата-
  • икономическа полиция

Органите на реда са притеснени от обвиненията, че са укривани данъци през спортното съоръжение

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата на Република България стартира съвместна акция с Министерството на вътрешните работи сектор Икономическа полиция, за да провери потока на пари през Националната спортна база в Бояна, научихме от dsport.

Изданието цитира преписка №513000-57994/2021, образувана от наблюдаващ прокурор. Той се е самосезирал само дни след сигнал от щаба на Димитър Бербатов, че при строежа на спорното съоръжение са изписвани фактури със завишена стойност. В същото време има и съмнения, че наемателите на хотела, ресторанта и бара не са плащали за експлоатацията, ощетявайки бюджета на БФС със стотици хиляди левове.

Ето и текста от преписката:

1. Устройство и дейността на Българския футболен съюз, като прокуратурата изисква да бъде предоставена информация относно структурната организация на БФС, материалното отговорно лице, отговорно за повереното на БФС имущество и упълномощени от него лица за упражняване на дейност.

2. Цялата налична документация по изграждането и стопанисването на Национална футболна база Бояна.

Новината идва само час, след като Бербатов изнесе документи, които потвърждават, че решенията от извънредния Конгрес на 12 октомври не са били вписани с решение на два състава на Софийски градски съд.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.

Свързани новини