Отидете към основна версия

1 974 7

Сампдория обрече Дженоа на изпадане след „Дербито на морския фар“

  • дженоа-
  • сампдория-
  • дербито на морския фар

Тимът на Андрий Шевченко е пред угрозата да изпадне от Серия А

Снимка: БГНЕС

Дженоа се превърна в един от първите големи фаворити за изпадане този сезон, след като загуби поредния си мач в „Дербито на морския фар“.

Маноло Габиадини вкара два, а Федерико Капуто един, за да узакони трите точки в полза на Сампдория, докато Матия Дестро отбеляза почетното попадение за „грифоните“.

По традиция това е едно от най-горещите дербита в италианския футбол, но днес залогът бе двоен, защото двата тима са далеч от обичайните си позиции в класирането. Мачът хвана отборите в момент, в който са с най-злабите защити в Серия А, което вещаеше попадения, но от друга страна немощната атака на домакините предполагаше не чак толкова атрактивен двубой.

Тимът на Андрий Шевченко продължава да гони първата си победа от септември насам, като дори пред своя публика все още няма нито един успех.

Роберто Д'Аверса пък може вече да гледа малко по-уверено напред, защото играчите му сториха нужното, за да сложа край на серията от 3 поредни поражения.

С наближаването на полусезона изглежда така, сякаш Дженоа е обречен на изпадане, докато Сампдория не би следвало да има особени проблеми с оцеляването, че дори може да търси класиране в средата на таблицата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • И Лацио не прости на Дженоа

    Лацио победи Дженоа с 3:1 в първия мач от 18-ия кръг на италианската Серия А. Така отборът от Рим се изравни по точки с Ювентус, но има по-лоша голова ...
    18.12.2021
    735
    1