Отидете към основна версия

3 959 17

ЦСКА и Лудогорец се сбиха на и извън терена, но трите точки останаха на „Българска армия“

  • цска-
  • лудогорец

Битката за титлата е по-отворена от всякога

Снимка: БГНЕС

ЦСКА и Лудогорец си спретнаха дерби като за финал на годината, макар футболните достояния да бяха прекалено малко за вкуса на любителите на естетиката. И все пак трите точки останаха на стадион „Българска армия“ след много сблъсъци на и извън терена.

Юрген Матей вкара единственото попадение в мача след центриране от свободен удар, засичайки топката с глава в малкото наказателно поле в 77'.

Първата част бе на практика пропиляна от двата тима, като по-често виждахме безкрайни разигравания в центъра и удари, които се брояха на пръстите на едната ръка.

Голямата драма дойде дълбоко в добавеното време на втората част, когато Валентин Железов вдигна 8 минути продължение, но то дойде основно в резултат на факлите и димките от Сектор Г в минути след почивката.

Карло Мухар си изкара втори жълт картон за нелепо нарушение в половината на „орлите“, а малко след това Иван Турицов реши да печели време, падайки на терена без причина. Това предизвика сериозно меле между играчите на двата тима, в което се включиха треньори, масажисти, резерви и всички, които бяха на и в близост до терена.

Железов обаче не се реши да вдига червени картони, макар да имаше пълното право да покаже поне 1-2 в ситуацията.

В крайна сметка ЦСКА спечели с 1:0 и разликата на върха в класирането на Първа Лига вече е само 2 точки преди пролетния полусезон.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.

Свързани новини