Отидете към основна версия

4 688 12

Шокираща новина: 16-годишен загина по време на тренировка с мотор

  • якуб гурецки-
  • мотоциклетизъм-
  • трагедия-
  • починал-
  • инцидент-
  • спорт

Младият чех е управлявал своя минимотор на закрита писта за картинг, когато паднал лошо в понеделник

Снимка: БГНЕС

Шокираща новина за голяма трагедия разтърси моторния спорт. 16-годишният талантив състезател Якуб Гурецки загина по време на тренировка.

Младият чех е управлявал своя минимотор на закрита писта за картинг, когато паднал лошо в понеделник. Той е получил тежки наранявания и е откаран в болница, където дни по-късно е починал от мозъчен кръвоизлив.

За момента не се разкриват подробности за инцидента, тъй като тече полицейско и прокурорско разследване. Има съмнения, че условията за сигурност на закритата писта за картинг не отговарят на изискванията.

Гурецки беше считан за един от най-големите таланти в мотоциклетизма. Той спечели четири състезания от Северната купа, а освен това стана шампион в младежките серии, където моторите са ограничени до 48 конски сили. За следващия сезон той имаше гарантирано място в Първенството за новобранци към световния шампионат по мотоциклетизъм.

Якуб Гурецки е четвъртият талант в моторния спорт, който загива за последните осем месеца. От месец май 2021 г. до момента при различни инциденти живота си загубиха Джейсън Дюпаскиер (19 г.), Уго Милан (14 г.) и Дийн Берта Винялес (15 т.).

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини