Отидете към основна версия

5 683 2

Изключително странен мач в Турция: Цирк или феърплей? (ВИДЕО)

  • газиантеп-
  • гьозтепе-
  • суперлига-
  • турция-
  • футбол

Случилото се след 90-ата минута на двубоя обаче прикова вниманието на целия свят

Изключително странен мач се изигра вчера в турската Суперлига. Газиантеп приемаше Гьозтепе в среща от 34-ия кръг на първенството, която в крайна сметка завърши 1:1.

Случилото се след 90-ата минута на двубоя обаче прикова вниманието на целия свят. Мнозина поздравявят двата отбора за феърплея, други обаче се съмняват в крайния изход на срещата.

Във втората минута на добавеното време реферът даде съдийска топка, след като Атакан Чанкая от гостите се превиваше на терена. След подновяването на играта Сонер Айдогду от Гьозтепе ритна топката към вратата на домакините, а вратарят Арда Йозчимен не успя да реагира и кълбото се удари в гредата, след което попадна в Адис Яхович, а северномакедонският нападател нямаше проблем да вкара за 0:1.

Последваха сериозни разправии, като футболистите на Газиантеп обвиниха тима от Измир в липсва на феърплей. След 4-минутно забавяне играта бе подновена от центъра, а нападателят Жоао Фигейредо необезпокояван от никого изравни резултата. Според медиите в Турция халфът Сонер Айдогду е призовал своите съотборници да „пуснат” изравнителното попадение във вратата си.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини