Отидете към основна версия

3 707 31

Грозни сцени опорочиха страхотен мач между ЦСКА-София и ЦСКА 1948

  • цска-
  • цска 1948

Седалки полетяха към шефовете на гостите във VIP-ложата

Снимка: БГНЕС

ЦСКА-София спечели „Армейското дерби“ срещу ЦСКА 1948 с 2:1, но страхотният мач бе опорочен от грозните сцени на трибуните на стадион „Българска армия“.

Още преди началото на двубоя имаше напрежение около автобуса на гостите, а след първия съдийски сигнал имаше постоянни вербални атаки към делегацията на 1948 във VIP-ложата, прераснали в хвърляне на бутилки с вода и дори седалки. Това принуди Ради Здравков и Добрин Гьонов да напуснат местата си и да изглеждат срещата от тунела.

Що се отнася до играта на терена, първото полувреме бе изключително нервно и в двете половини на игрището, но през втората част футболистите се отърсиха и заиграха това, за което им се плаща.

Ангел Бастунов откри резултата в 51' за гостите, озовавайки се на върха на центрирането по земя на Ради Кирилов, който преодоля с техниката си Иван Турицов.

Самият Турицов обаче изравни от дузпа в 78', отсъдена за игра с ръка на Елитон. Централният бранител на 1948 се опита да блокира един изстрел и да прикрие лицето си с ръце, но кълбото го удари в лакътя и спря полета на кълбото към вратата.

Черешката върху тортата бе голът на Брадли де Нойер в 87'. Бранителят получи рядък шанс да стреля от около 25 метра и прати изстрела ви сглобката, топката рикошира силно в земята и опъна мрежата в горната ѝ част. Това попадение спокойно може да кандидатства за „Гол на сезона“ в Първа Лига, макар да е толкова рано през сезона.

Елитон в добавеното време направи нещо непростимо, а именно изблъска едно от децата, което подава топките. Нищо не може да оправдае подобна реакция у когото и да било, така че вторият му жълт картон бе повече от справедлив.

Това се оказа първа загуба за ЦСКА 1948 от началото на кампанията, докато ЦСКА-София се изравни по точки с Лудогорец и двата клуба вече са само на точка от върха, но са и с два мача по-малко от лидера.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.

Свързани новини