Отидете към основна версия

12 400 6

Турция, Гърция и Сърбия с тежък удар по спортна България

  • баскетбол-
  • евролигата-
  • александър везенков

Съседите показват как се прави в баскетбола

Снимка:БГНЕС

Спортист номер 1 на страната ни за 2022-а година Александър Везенков е сред топ 5 на най-добрите играчи от началото на кампанията в Евролигата. Може би дори е и най-добрият баскетболист състезаващ се сега в Европа.

Везенков обаче едва ли е достатъчна утеха на фона на това, което правят три от съседните ни държави в клубния баскетбол.

Турция, Гърция и Сърбия имат по 2 тима в Евролигата, което прави 33.33 процента от отборите в турнира. Става въпрос за съответно Анадолу Ефес (шампион от последните 2 издания на престижната надпревара), Фенербахче; Олимпиакос (лидер във временното класиране на турнира), Панатинайкос; Партизан (водач за най-посетен домакински мач досега през сезона) и Цървена звезда.

И 6-те тима са със заслужен статут на европейски грандове. На този фон родните клубове към момента бледнеят. Светлинка в тунела е, че тази година се възроди с елитен статут баскетболният ЦСКА.

Но към този момент, "червените", другият роден гранд с най-многобройна публика Левски или който и да е роден отбор да стане част от Евролигата изглежда като мираж.

А "Арена София" лично на мен ми изглежда много повече като концертна зала, отколкото като съоръжение, което да събира хиляди фенове на спорта често. И някак между част от съседите ни, които отделят голямо внимание на в частност баскетбола, България се губи на картата на факторите в сферата.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.

Свързани новини