Отидете към основна версия

811 5

ЦСКА иска още един норвежец

  • саша илич-
  • футбол-
  • норвежец-
  • селекция

Интерес към 30-годишния централноафриканец има от Близкия изток и далеч не е изключено да се стигне до негова продажба до края на трансферния период

ЦСКА следи ситуацията около качествен норвежки полузащитник, пише “Тема Спорт”. “Армейците” подготвят предложение за правата му, като въпросният футболист може да се превърне в заместник на Амос Юга. Интерес към 30-годишния централноафриканец има от Близкия изток и далеч не е изключено да се стигне до негова продажба до края на трансферния период. През миналия сезон 31-кратните шампиони вече привлякоха двама полузащитници от скандинавската страна.

През лятото в Борисовата градина пристигна Джонатан Линдсет, който действа в сърцето на халфовата линия. Макар че повиши класата в тази зона, досега той така и не успява да оправдае големите очаквания, като често е твърде пасивен на терена.

Не така стоят нещата с привлечения през зимата Тобиас Хайнц. Нисичкият техничар веднага стана ключова фигура в “червената” атака. Той бе основен двигател в офанзивните действия на тима през пролетта. Може да действа както зад гърба на централния нападател, така и по двата фланга и се очаква и през новия сезон да бъде сред лидерите в състава. Не е изключено в някой мач ЦСКА да излезе с изцяло норвежка халфова линия, ако трансферът на въпросния полузащитник се осъществи.

Досега през лятото “армейците” привлякоха шестима футболисти - вратаря Марин Орлинов, защитниците Сейни Санянг и Браян Кордоба и офанзивните играчи Майкъл Естрада и Данило Асприля. Със сигурност селекцията не е приключила и се чакат още две или три попълнения. Клубът преговаря и за 19-годишния гамбийски национал Мухамед Джоб. Ако той бъде уговорен, почти сигурно ще отиде да трупа наем под новия сезон.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини