Отидете към основна версия

4 812 62

Треньорът на Салимова намекна за сериозна опасност

  • нургюл салимова-
  • живко жеков-
  • шахмат-
  • спорт-
  • шах

Той сподели, че е патриот, но при това положение не може да каже да не я приема

Треньорът на българската гордост в шахмата - Нургюл Салимова, Живко Жеков, заяви пред NOVA, че се притеснява, че може да пристигне примамлива оферта за Салимова да се състезава за чужда държава. Той сподели, че е патриот, но при това положение не може да каже да не я приема.

Салимова игра финал за световната купа, но въпреки това е без държавно финансиране. Тя участва в надпреварата, която се проведе в Азербайджан, благодарение на спонсор.

Беше свито дете, мълчаливо и вглъбено в играта. Оставаше на столчето, едно малко момиченце, седи си там, гледа си фигурите, намества си ги без да бърза, с което много се отличаваше от другите деца" сподели Жеков.

"Със сигурност не познавам друг български шахматист, който да е развявал толкова много българския трибагреник и като облекло и като знаме. Ако от друга държава дойде оферта, примерно от Азербайджан, за което се притеснявам, или пък от Турция, тя ще бъде доста примавлива. Считам себе си за патриот, но при това положение няма да ѝ кажа "Недей да я приемаш"!

Понеже е купа, а не шампионат, не се дават премии, не се финансира, не се отчита като достижение на състезателя от съответната федерация. Абсурдите на нормативната уредба са безкрайни", заяви треньорът на Нургюл.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 42 гласа.

Свързани новини