Отидете към основна версия

1 331 8

Кошмар за Левски

  • футбол

Кога "сините" пак ще са шампиони?

Снимка: БГНЕС

26-кратният шампион на България, отборът с една от двете най-големи фенски маси в родината ни Левски София се намира в историческа криза като резултати.

За последно грандът стана шампион през далечната вече футболна кампания 2008-09.

От сезон 2016-17 включително "сините" не са ставали дори втори в първенството.

Левски е 6-ти в настоящото класиране на шампионата и ако не стане изненада за 8-ми пореден път ще е извън челната двойка на първенството.

Т.е Левски не само не е фаворит за титлата какъвто е Лудогорец Разград, но не е и водещият претендент какъвто е ЦСКА.

Според мен, на фона на "синята" футболна история, това е кошмар.

Как може грандът да стане първи отново? Сигурно чрез ходове за увеличаване на бюджета драстично и/или много силна детска школа (на тотално световно ниво като организация) и отлични трансфери на перспективни играчи (поредица от закупувания на футболисти като Уелтън).

Дали школата на "сините" бълва топ таланти за света, след като дори Андора ни победи в гостуване за юноши сборно България? Готови ли са "сините" с евентуален заместник на Уелтън и имат ли класа като на бразилеца на останалите си постове? След раздялата на клуба със Станимир Стоилов не следва ли трансферен спад? И колко точно по-малко богат е Левски финансово от Лудогорец? Въпроси, чийто отговори сигурно няма да се харесат на голямата "синя" футболна общност.

Коментар на Тервел Илиев

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини