Отидете към основна версия

1 620 2

Още два интересни четвъртфинала ни очакват днес на Евро 2024

  • англия-
  • четвъртфинали-
  • швейцария-
  • турция-
  • нидерландия-
  • евро 2024-
  • мачове-
  • днес-
  • футбол

Пет мача остана да се изиграят на Евро 2024

Снимка: БГНЕС/EПA

Пет мача остана да се изиграят на Евро 2024, а след днешния напрегнат ден ще знаем и четирите отбора, които ще посегнат към титлата в последната седмица на турнира, пише Дир.бг.

Програмата предвижда за днес:

19:00 часа, Англия-Швейцария (Дюселдорф) - Диема, Диема спорт 3

22:00 часа, Нидерландия-Турция (Берлин) - БНТ 1, БНТ 3

Победителите в тези два мача ще се срещнат на 10 юли от 22:00 часа в Дортмунд във втория полуфинал. Първият е Испания-Франция от 22:00 часа на 9 юли в Мюнхен.

Англия - Швейцария

Каквото и да се каже за играта на англичаните дотук на турнира, вече сте го чели и чули. Просто играе слабо отборът на Саутгейт, като за качеството на футболистите, които има. Някак обаче се промъква напред и ето, че е на два мача от финала. Но ако Англия не се промени и днес, нищо добро не я чака срещу един много силен, опитен и пълен с увереност швейцарски отбор, който взе скалпа на шампиона Италия в миналия кръг.

Англичаните си отдъхнаха заради Джуд Белингам, който бе пожален от Дисциплинарната комисия на УЕФА и няма да бъде наказван за неприличен жест на мача със Словакия. Както и от новината, че Хари Кейн е здрав, въпреки че имаше проблеми с мускулна травма. Наказан за натрупани картони обаче е титулярният защитник Марк Гуей, та на негово място вероятно ще влезе Езри Конса от Астън Вила.

Швейцария е в пълен състав, всички са здрави и готови за още един голям удар на първенството. "Нямаме никакви притеснения от никого. Преди три години бихме Франция и отпаднахме на дузпи от Испания, сега елиминирахме Италия... Този отбор е готов за големи дела", закани се капитанът Гранит Джака. В страната има умерен оптимизъм, че пътят на тима не свършва днес, а може дори да продължи до финала идната неделя.

Англия продължава да е фаворит на експерти и букмейкъри, защото явно все се чака да заиграе на пълни обороти. Не го ли направи днес в Дюселдорф обаче, ще събере багажа за дома.

Нидерландия - Турция

"Лалетата" на Куман се разгърнаха в осминафинала срещу Румъния (3:0) и показаха, че лимитът за тях е високо, високо. Защото в групата не виждахме често такава игра, каквото показаха срещу румънците.

Но атаката с Коди Гакпо (3 гола дотук), Долиен Мален (вкара два пъти на осминафинала) и Мемфис Депай е остра, разнообразна и много бърза. Турция пък обича да атакува с много хора и често е уязвима за контраатаки. Вероятно това ще бъде записано с едни букви в плана за мача на Куман.

Турците са приятна изненада с емоционалната си, смела и офанзивна игра. А десетките хиляди фанатични привърженици, които ги следват на всеки стадион в Германия правят атмосферата на техните мачове особено гореща.

Днес Берлин става Малък Истанбул - написаха го немските вестници. Не, че и без да има мач на Турция там, в столицата на Германия не живеят почти 100 000 турци. Не, че в околностите не са постоянно живущи още поне толкова. Но на Олимпийския стадион довечера ситуацията ще е като на арена край Босфора, като се очаква към 50 000 от всички почти 70 хиляди по трибуните днес да подкрепят южните ни съседи.

"Спокойни сме и не мислим за финала пак в Берлин - каза Куман. - Стъпка по стъпка. Турците ще направят мача на емоции, трябва да запазим главите си хладни и да взимаме точните решения."

Нещо, което Австрия изпусна от контрол, допусна да изостане с 0:2 в осминафинала, а после вече бе късно за обрат, въпреки куп положения, изпуснати от Вундертима.

Турците имат три липси в състава - наказани са халфовете Исмаил Юксек и Оркюн Кокчу (за жълти картони), а основният бранител Мерих Демирел бе изваден за два мача от УЕФА за жестовете му след единия от двата гола срещу Австрия. За "лалетата" Матайс де Лихт бе болен в последните дни и не е ясно дали има сили да бъде дори на скамейката.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини