Отидете към основна версия

1 368 1

Австралия победи Испания на Олимпиадата в Париж

  • париж 2024-
  • австралия-
  • испания-
  • франция-
  • баскетбол-
  • олимпийски игри

Австралия завърши с впечатляващите 51% успеваемост в стрелбата от игра

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бронзовите медалисти от Австралия се възползваха от силна първа четвъртина и спечелиха с 92:80 (31:21, 18;21, 20:18, 23:20) срещу Испания на старта на турнира по баскетбол за мъже на Олимпийските игри. Срещата от група А бе проведена на "Стад Пиер Мороа" в Лил, предаде БТА.

За отбора на Испания, вицешампион от Пекин 2008 и Лондон 2012, игра легендата Руди Фернандес, който стана първият баскетболист в историята с участие на шест Олимпиади. Той има и бронз от Рио 2016.

В понеделник участие на шест Олимпиади ще запише и американската баскетболистка Диана Таураси, която също ще бъде абсолютна рекордьорка при дамите. По пет пъти на Олимпийски игри са били испанецът Хуан Карлос Наваро, пуерториканецът Теофило Крус, австралиецът Андрю Гейз, бразилецът Оскар Шмидт и аржентинецът Луис Скола.

Националният тим на Австралия, който стана трети в Токио с победа над Словения в малкия финал, си осигури голяма преднина още на старта на мача. Пати Милс вкара три пъти от нарушение и Джок Лендейл наниза една тройка за 6:0, а австралийците приключиха частта с десет точки аванс.

Преднината се запази дълго време, а испанците съкратиха изоставането си преди началото на последните пет минути на мача с тройка на Санти Алдама. Австралийците обаче отговориха с три безответни коша на Милс, Лендейл и Джак Маквей, което бе достатъчно за победата.

Австралия завърши с впечатляващите 51% успеваемост в стрелбата от игра, а Испания финишира с 39%. Лендейл записа 20 точки и спечели девет борби за победителите, а Милс завърши с 19 пункта. Алдама пък бе най-резултатен в мача с 27 точки за европейските първенци, докато Серхио Юй записа 17. Руди Фернандес пропусна единствената си стрелба. Германия срещу Япония бе следващият мач от програмата.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини