Отидете към основна версия

1 355 3

Новак Джокович: Драго ми е, когато се срещам с феновете на тениса от България

  • новак джокович-
  • ноле-
  • тенис-
  • българия-
  • фенове-
  • григор димитров-
  • демонстративен мач

"Идвал съм и преди в България, но тогава причината не беше тенис", каза Ноле

Снимка: БГНЕС

Новак Джокович даде пресконференция преди демонстративния мач с Григор Димитров. Срещата е тази вечер в "Арена София", предаде Gong.bg.

"Идвал съм и преди в България, но тогава причината не беше тенис", каза Ноле и подчерта, че с Димитров са приятели. "Обещах му да дойда един ден да играя в София. Радвам се, че мога да помогна на неговата фондация и инициативите им. Доволен съм и имам позитивна енергия заради идването ми в България", каза Джокович. И посочи, че с Димитров се разбират отлично. "Играли сме много пъти на турнири, езиците ни се сходни. Познаваме се от много години, имаме уважение един към друг. Наричам го моят български брат", каза още тенисистът.

„Драго ми е, когато се срещам с феновете на тениса от България, защото сте спортна нация. Не подкрепям само България и тениса, а и Григор Димитров, неговото семейство и фондация. Надяваме се да играем добре, за да бъде щастлива публиката, за да бъда и аз щастлив. Искам да чувам българска музика по време на мача - "Луда по тебе"", каза още Ноле.

Преди мача с Григор Димитров: Джокович танцува сиртаки на... бягаща пътека (ВИДЕО)

„Аз съм това, което съм. Знам от къде идвам, знам какво е уникалното балканско ДНК. Имаме дух на воини, той е заложен в нас. Ние сме много страстни хора. Понякога сме повече темпераментни, отколкото трябва. Аз обичам живота, аз обичам страстта, а това е нещо, което имаме всички балканци", сподели още Ноле.

„Мачът не е уреден. Уредено е това, което ще се случи след него. Който победи ще се радва, другият ще плаче“, сподели с усмивка Новак Джокович.

От своя страна Григор Димитров каза: "Искам да дам нещо повече от себе си за децата в неравностойно положение. Още от малък приемам тези неща присърце. Двамата с Новак се събрахме да поговорим. Надявам се това да бъде началото на една хубава кауза“, обясни Димитров.

За визитата на Джокович Димитров бе категоричен: "Това не може да се сравни с нищо. Искам да бъде един от най-добрите ми спомени. Този мач не е за мен или за Новак, той е всички българи. Това е един от най-важните ми моменти."

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.

Свързани новини