Отидете към основна версия

594 0

Лестър с обвинения към ВАР и Висшата лига

  • лестър-
  • обвинения-
  • вар-
  • висшата лига-
  • англия-
  • ситуация

"Лисиците" са недоволни от ситуация в мача им с Кристъл Палас

Снимка: shutterstock.com

Лестър Сити обвини Висшата лига в прикриване на ситуация с ВАР, след като е използвано "грешно изображение", за да се позволи на футболиста на Кристъл Палас Жан-Филип Матета да отбележи гол срещу "лисиците", пише dsport.bg.

В събота на „Селхърст Парк“ тимът на Стив Купър водеше с 2:0, преди Палас да се върне в мача. Срещата завърши 2:2 след две попадения на Матета.

Първоначално първият гол на Матета беше отменен, но ВАР промени решението - въпреки че от някои ъгли все още изглеждаше, че нападателят е в положение на засада.

"Лисиците" влязоха в конфликт с Висшата лига заради използваното изображение. Източници, близки до PGMOL, настояват, че не е допусната грешка, и повтарят, че е използвана правилната точка на удара, а линиите на екрана са поставени точно.

"Вече сме го преодолели, това беше ужасна човешка грешка, която смятаме, че беше малко скрита. Видяхме различни изображения, които показват ясно, че той е бил в засада, но за съжаление те го стопираха в грешния момент и беше признат голът. Всичко, което беше видяно, беше фалшиво изображение", каза наставникът на Лестър Стив Купър.

"В понеделник показахме на Висшата лига с ясни кадри, че всъщност играта е спряна в грешния момент. Чувстваме се много разочаровани от това. Трябваше да се застъпим за клуба и да кажем на Висшата лига какво мислим", добави той.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини