Отидете към основна версия

508 2

Септември срази 10 от Хебър на "Лаута"

  • хебър-
  • септември софия-
  • футбол

1:2 за столичани

Септември София постигна втора поредна победа в efbet Лига. Това се случи в десетия кръг от родния шампионат, в който столичани надвиха с 2:1 десетима човека от Хебър. Тимът от Пазарджик игра повече от 75 минути с човек по-малко, след като Октай Хамдиев беше изгонен в началото на първата част, след което пък Асен Чандъров се разписа от дузпа, извеждайки символичните гости в Пловдив.

В самия край на първото полувреме обаче Душан Вукович изравни резултата в парк „Лаута“ и двата отбора се прибраха на почивка при равен резултат. През второто полувреме Септември беше по-дейният отбор, докато изтощението у играчите на Веселин Великов се усещаше и в 74-ата минута Борислав Рупанов завърши голова атака и на практика донесе поредните точки за софиянци.

Септември София се изкачи до 14-ото място с шест точки, колкото има и 13-ият ЦСКА, ала „червените“ са с мач пасив. Хебър пък е на последното място с пет пункта. В следващия рунд Септември ще приеме ЦСКА 1948, докато Хебър ще гостува на Локомотив София.

В 14-ата минута Хебър остана с човек по-малко след ужасяващо влизане на Октай Хамдиев с бутоните напред в тялото на Фурие. Хамдиев загуби ориентация при тъч за Септември и в опита си да изчисти, влезе с бутоните напред и то в наказателното поле.

Последва директен червен картон от главния съдия Михаел Павлов и дузпа за гостите. Зад топката застана Асен Чандъров, който превърна 11-метровия наказателен удар в гол.

В 28-ата минута удар на Бертран Фурие от дистанция премина далеч от вратата на Дебърлиев. Столичани не успяха да се възползват по най-добрия начин от численото си преимущество и допусна изравнителен гол в добавеното време на първата част. След центриране от корнер защитата на Септември заспа, което позволи на Душан Вукович да засече с глава от близко разстояние до голлинията и да преодолее Димитър Шейтанов.

Феновете на Хебър, заели местата си в централната трибуна на стадион "Локомотив", отпразнуваха бурно попадението на Вукович.

Началото на второто полувреме предложи единствено здрави единоборства. Двата отбора трудно достигаха до нещо интересно пред противниковата врата. Едва в 70-ата минута Петър Дебърлиев трябваше да се намесва след далечен удар на Митков Митков от фаул. Капитанът на Хебър показа добра концентрация и изби в корнер.

В 74-ата минута гостите отново поведоха в резултата. Митко Митков подаде добре към Борислав Рупанов в наказателното поле. Той овладя топката и веднага шутира с десния крак, с което не остави шансове на Дебърлиев за намеса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини