Отидете към основна версия

550 7

Боримиров: Трябва да дишаме във врата на Лудогорец; Пифа: Психиката ще реши дербито

  • даниел боримиров-
  • ивайло петров-пифа-
  • михаил мадански-
  • цска-
  • левски

Томаш и Генчев трудно биха се изненадали, смята Михаил Мадански

Снимка: YouTube

Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров бе гост в подкаста на клубната телевизия, като взе участие в предаването "Гласът на Левски", предаде Топспорт.

Боримиров заяви, ме отговорността по какъв път върви клубът е негово, той разкри и очакванията си от предстоящото дерби с ЦСКА в събота.

"Настроението в отбора е приповдигнато. Всички футболисти очакват мача с нетърпение. За някои футболисти ще бъде първи дерби мач. Всеки от тях очаква с нетърпение не само да играе в този мач, а и да победим. Целта на срещата е да спрем "войната" на стадиона. Тези срещи трябва да се превръщат в нещо хубаво за феновете, а не във война. Недопустимо е да се изстрелват сигнални ракети в света, в който живеем. Идеята беше да седнем двата клуба с нашите привърженици и да кажем, че няма да има сигнални ракети и хората ще бъдат в безопасност", заяви Даниел Боримиров.

"Надявам се този мач, а и следващите между двата клуба, да преминат мирно и тихо. Всеки един от феновете осъзнава опасността от това да бъде ударен от сигнална ракета. Ще бъде добре да го разберат това нещо и могат да се намалят буферните зони, което ще помогне да има повече хора на дербито", каза още той.

"Спомням си паметната победа от 1994 година със 7:1, три дни по-късно се руди първото ми дете - дъщеря ми Джулия. На 13 май 1998 година имаме забележителна победа с 5:0 над ЦСКА, тогава се роди синът ми. Двете ми деца са родени покрай паметни дати за нашия любим отбор. В кариерата си имам два мача с два гола срещу ЦСКА", призна Боримиров.

"За мен всеки един мач на Левски, изигран срещу ЦСКА, има значение. И то когато побеждаваш, винаги е добре. Когато губиш, не е добре. Когато си поставяме високи цели, като участие в евротурнирите и дай Боже да се опитаме до последно да дишаме във врата на Лудогорец, минава през една такава победа. Всеки, който защитава цветовете на Левски, трябва да знае, че винаги играе за победа", коментира изпълнителният директор на "сините".

"Аз ще си позволя да дам оценка след края на шампионата, защото го разглеждам като един маратон. Имахме добър старт, надявам се да продължим с добрите игри, за да утвърдим добрата игра, която показахме. Надявам се да зарадваме нашите привърженици с така чаканата титла. В Левски винаги е имало напрежение. Когато дойдеш в Левски, трябва да играеш във всеки мач за победа. Новите футболисти трябва да се обиграят и да осъзнаят изискванията на Станислав Генчев. Ще ни трябва малко повече време да усъвършенстваме новата схема на игра. Това цялото нещо изисква време, но ако бъдем упорити и всеотдайни в тренировките и мачове, успехите ще дойдат", заяви той.

"Моя е отговорността по какъв път върви Левски", отсече изпълнителният директор на Левски - Даниел Боримиров.

Бившият вратар на ЦСКА и юноша на Левски - Ивайло Петров-Пифа - смята, че дербито между "червените" и "сините" ще бъде спечелено от отбора, който има по-здрава психика.

"Дано стане един хубав мач. Всичко в това дерби опира до психиката на футболистите. Видяхме, че срещу Черно море ЦСКА влезе малко плахо. Като че ли излезе на терена, за да не загуби този двубой, а не, за да го спечели. Това трябва да се промени при играчите на ЦСКА. Този манталитет и слаба психика трябва да се променят. Всеки футболист на този отбор трябва да има манталитет на победител и твърда психика. Това важи за абсолютно всеки един. Ако покажат това на терена срещу Левски, ще победят. Но честно казано това не го виждам през последните няколко мача. Психиката на играчите не е на нужното ниво. Не са постоянни. В един мач играят добре, а в друг - не. В една среща играят силно и печелят, а после изиграват няколко посредствени мача и в някои от тях дори не излизат победители, а победени. Върху това трябва да се работи. Това го има от няколко години.

В дербито този отбор, който е с по-здрава психика, ще победи! 20% е талант и 80% е психика! Този мач е много по-различен от всички останали. От една страна беше добре, че паузата дойде точно сега, но от друга страна не е. Това е дерби и дори и да не си в оптимална форма, трябва да излезеш и да се раздадеш от първата до последната минута. В тези мачове се играе така. Всичко е психика. Дори и да не съм в оптимална форма, нищо не може да ми попречи да се боря до края за победата. Като цяло очаквам да видим пълни трибуни и една невероятна атмосфера, каквато подобава за такова дерби. Надявам се ЦСКА да победи с воля, хъс, желание и характер. Класирането не е от значението. Ще бъда на стадиона и ще подкрепя момчетата и Александър Томаш. Радващо е, че времето ще е хубаво и стадионът ще е пълен. Какво повече му трябва на един футболист? Нищо! Всеки един спортист се готви и чака тези моменти с нетърпение", заяви Пифа пред "Мач Телеграф", цитиран от Топспорт.

Бившият треньор и преподавател в НСА - Михаил Мадански - е категоричен, че Александър Томаш и Станислав Генчев трудно биха се изненадали един-друг в дербито.

Въпреки това, футболният специалист смята лекото нагнетяване на напрежението чрез изказвания на двамата наставници от преди десет дни за съвсем в реда на нещата. Мадански обаче е категоричен, че в изречените думи не е вложен негативен смисъл.

"Толкова време го чакаме това дерби и двамата треньори успяха да нажежат страстите с техните изказвания и техните в кавички заяждания, които аз приемам за абсолютно нормални. И познавайки ги и двамата, знам, че в това, което говориха в медиите, те не са вложили лош смисъл. Защитават определена идея, защитават си клубните отбори. Това за мен е абсолютно нормално", категоричен беше Михаил Мадански пред Диема спорт, цитиран от Топспорт.

"Това са двама треньори с коренно различен профил и с коренно различни схващания за футболната игра. Ако приемем, че Томаш е твърд поддръжник на притежанието на топката, колкото се може повече, Генчев, самият той го каза, че иска всяка атака да приключва след 5-ия и 6-ия пас. Разликата между двамата в това отношение е огромна", сподели още той.

"Не очаквам тук да има някакви допълнителни изненади от гледна точка на това, че в днешно време отборите и треньорите се познават много добре. Имат добри анализаторски екипи. Аз очаквам двамата нещо да попроменят. Не очаквам толкова много напрежение по оста Томаш-Генчев като треньори, сигурен съм, че ще си стиснат ръцете и ще се прегърнат, това е абсолютно нормално в отношенията на зрели хора."

Какво очаква от играта на Левски и ЦСКА?

"Моите очаквания са по-скоро в лека промяна в играта на ЦСКА по отношение на начина на водене на играта. Мисля, че по начина, по който ще бъде структурирана играта на Левски, с двама нападатели, които умеят да пресират високо в противниковата половина, особено Алекс Колев е много подходящ, то Томаш и ЦСКА няма да си позволят чак толкова рискови разигравания на топката във фаза на изграждане на атаката и ще се опитат с малко по-изненадващи и директни подавания да стига до противниковата половина."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини