Отидете към основна версия

814 3

Ливърпул безпогрешен в голямото дерби на кръга във Висшата лига

  • ливърпул-
  • челси-
  • висша лига

За последно Ливърпул стана шампион през 2020 г. Оттогава Сити печели златото в Англия.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Отборът на Ливърпул се наложи над Челси с 2:1 в най-интересния мач от осмия кръг на английската Висша лига. Това бе седма победа за "червените" и те отново са на първо място в класирането, като изпревариха с точка шампиона Манчестър Сити, който по-рано през деня победи драматично Уулвърхямптън, предаде БТА.

В 20-ата минута Джейдън Санчо от Челси падна в наказателното поле и поиска дузпа, но такава не бе отсъдена. Малко по-късно бе отсъдена дузпа за Ливърпул и въпреки протестите на "сините" Мохамед Салах се нагърби с изпълнението и откри резултата.

Николас Джаксън направи голям пропуск за Челси, а попадение на Коди Гакпо за домакините не бе признато заради засада. В добавеното време Ливърпул отново получи дузпа, но тя бе отменена след преглед със системата ВАР.

В 48-ата минута Джаксън от Челси се измъкна и вкара гол, като бе вдигната засада. При преглед на ситуацията обаче се установи, че нападателят е бил покрит и попадението бе зачетено. В 51-вата минута Салах изведе с хитър пас Къртис Джоунс, който изскочи от задна позиция и вкара за 2:1 покрай вратаря на Челси. До края на мача и двата отбора направиха няколко пропуска, като Коул Палмър бе най-активен за Челси с няколко шута, а хубав удар на Луис Диас бе спасен от вратаря на гостите Роберт Санчес.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини