Отидете към основна версия

1 242 0

Шарл Льоклер: Не можехме да мечтаем за по-добър резултат

  • ferrari-
  • шарл льоклер-
  • формула 1-
  • спорт-
  • гранд при на сащ

Целим се в титлата при конструкторите

Пилотът на Ferrari - Шарл Льоклер, беше големият победител в състезанието за Гран при на САЩ. Монегаскът излезе начело още в първия завой след старта и до финала не допусна да бъде изпреварен, като демонстрира отлично темпо и страхотна работа с гумите. Това бе трети успех за него през сезона и общо осми в кариерата му. В Остин тимът постигна двойна победа, след като втори се нареди съотборникът му Карлос Сайнц-младши.

„Уикендът не беше лесен за нас, тъй като имах проблеми с това как усещах колата. Но имах увереността, че можем да сме бързи в състезанието. Видяхме какво стана в спринта, не бяхме уплашени, но очаквахме другите да подобрят сериозно представянето си. Така и стана, но ние отново бяхме по-силни. Много съм доволен, двойна победа за тима, не можехме да мечтаем за по-добър резултат“, сподели щастливият Шарл.

„Справихме се отлично, темпото ни беше наистина добро. Това е благодарение на инженерите, които работиха като луди, за да осигурят подобренията, които използвахме в Сингапур и тези усилия дават резултати. Целият тим работи супер добре, спиранията в бокса бяха добри, всичко се получи както трябва. Целим се в титлата при конструкторите, така че това е добър старт на поредицата от три поредни състезания“, каза още относно как е постигнал победата си Льоклер.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини