Отидете към основна версия

547 0

Ламин Ямал: Искам да остана в историята като легенда на Барселона

  • футбол-
  • ламин ямал-
  • лионел меси-
  • барселона

Талантът дори има по-значими успехи за възрастта си в сравнение с легендарния аржентинец, като най-скорошният е от лятото, когато той вдигна европейската титла

Едва 17-годишен Ламин Ямал вече е сравняван с Лионел Меси заради изключителните си умения с екипите на Барселона и испанския национален отбор. Талантът дори има по-значими успехи за възрастта си в сравнение с легендарния аржентинец, като най-скорошният е от лятото, когато той вдигна европейската титла.

“Искам да остана в историята като легенда на Барса”, категоричен е Ямал в интервю за канала на Ла Лига в навечерието на голямото дерби срещу Реал Мадрид, което е в събота вечер.

“Искам да остана в Барселона през целия си живот. В крайна сметка всичко досега дължа на клуба. Аз съм това, което съм, благодарение на Барса”, продължава тийнейджърът, който за първи път стъпва в “Ла Масия” още като 6-годишен.

“Този сезон, още когато получа топката, усещам как всички по трибуните започват да крещят. Много съм мотивиран. Това е усещане, каквото досега не съм изпитвал. Не се страхувам и смело се хвърлям в играта. Все едно майка ми стои до мен и ме подканя да бъда смел. Трудно е за обяснение, но е невероятно”, надъхан е Ямал.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини