Отидете към основна версия

705 0

Карлос Сайнц: Имах нужда от тази победа

  • карлос сайнц-
  • гран при на мексико-
  • формула 1-
  • спорт

Остават четири състезания, искам да им се насладя възможно най-много

Карлос Сайнц триумфира в надпреварата за Гран При на Мексико Сити, за да спечели своята втора победа за сезона във Формула 1.

След финала испанецът заяви, че е имал нужда от тази победа, за да има успех и в края на своя престой във Ферари. Той не пропусна да отбележи и невероятната публика на „Ерманос Родригес“, която „даде сили“ на испанеца да направи този силен уикенд, в който той спечели и квалификацията, и състезанието.

Самата надпревара не започна по най-добрия възможен начин за него, след като той загуби първото място от Макс Верстапен. Пилотът на Ферари обаче си върна лидерството с атака в третата обиколка след рестарта и повече не погледна назад.

„Благодаря Мексико, невероятно е да виждаме тази публика, усещах подкрепата през цялата седмица, мисля, че имам фенска база в Мексико, която ми даде силата да направя това, което сторих. Наистина исках тази победа. Исках я за себе си. Казах си, че искам още една победа с Ферари и да го направя тук, пред тази публика, е наистина мега. Остават четири състезания, искам да им се насладя възможно най-много. Ако се появят още шансове, аз ще се опитам да ги сграбча.

„Не бях подготвил атаката срещу Макс. Просто бях разочарован от старта, когато загубих първото място от него и си казах, че трябва да го изненадам по някакъв начин, защото той е много труден за изпреварване. Доказал го е много пъти. Бях сравнително далече, но си казах, че нямам какво да губя и атакувах от вътрешната страна на първия завой. През целия уикенд бях много уверен в спирането за първия завой“, каза Сайнц.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини