Отидете към основна версия

14 855 7

Ислямисти воюват с брониран БелАЗ

  • белаз-
  • ислямска държава-
  • сирия

Бойци на Ислямска държава са превърнали кариерен самосвал, използван в миналото за строежи на пътища в Сирия, в бронирана машина за нападения и самоубийствени атентати. Снимка на стоманеното чудовище бе публикувана в Twitter.

По непотвърдени данни гигантският камион е предназначен за атаката срещу авиобаза T4 на сирийските военновъздушни сили на 100-ина км от гр. Хомс и на 60 км от наскоро превзетия исторически гр. Палмира.



Базата се смята за стратегическа, тъй като се намира по средата на разстоянието между седалището на Ислямска държава Ракка и столицата Дамаск. Твърди се, че в T4 има огромни количества бойни самолети, бомби, оръжие, боеприпаси и армейски возила. Снимката по-долу показва БелАЗ до петролна цистерна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Автобус срещу БелАЗ

    На 8 октомври в района на Петровск-Забайкалск водач на автобус ПАЗ е изгубил контрол над управлението и се е сблъскал със спряло превозно средство Бел ...
    12.10.2015
    9 342
    5
  • Служебните коли на мексиканските картели

    Силата на навика обикновено спряга Колумбия като родина на най-екзотичните и свирепи наркобарони. През последното десетилетие обаче Мексико постепенно ...
    13.03.2015
    59 711
    19