Отидете към основна версия

8 091 10

Частна подводница за $3.3 млн. от Aston Martin

  • aston martin-
  • triton-
  • подводница

Автомобилният производител Aston Martin обяви официално, че пристъпва към производството на луксозен подводен апарат. Името на иновацията е Neptune Submersible, а цената няма да е по-ниска от $3.3 млн.

Проектът стартира през миналата година съвместно с американската компания Triton, която се занимава с производството на подобни апарати. Двете фирми заявиха, че в най-скоро време пред публика ще бъде представен първият работещ прототип.

Съдейки по изображенията, които разпространиха британците от Aston Martin, подводната капсула Neptune Submersible ще разполага с футуристичен дизайн, който ще наподобява този от автомобила Aston Martin Valkyrie.

На борда ще могат да се качат не повече от трима пасажери, които ще могат да се любуват на красотите на подводния свят през огромно панорамно стъкло. Максималната скорост на луксозната подводница ще е 10 км/ч.

Теглото на Neptune Submersible няма да превишава 4 тона, а авангардния външен вид има за цел да привлече собствениците на огромни яхти. Очаква се, че публичният дебют на Neptune Submersible ще се състои в края на тази година.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини