Отидете към основна версия

11 891 35

Lada с нова роботизирана скоростна кутия

  • автоваз-
  • lada-
  • amt 2

АвтоВАЗ се похвали с изцяло модернизирана роботизирана трансмисия AMT 2, която вече се монтира в 1.8-литровите версии на модела Vesta и XRAY. Според информация от завода, обновените трансмисии се монтират от края на зимата, но сега готовата продукция е постъпила в дилърските центрове на марката.

Основните разлики при новата трансмисия са три. Предавките се превключват значително по-бързо, като това е най-отчетливо при смяната от първа на втора и от втора на трета скорост. Там подобрението е с цели 30%, като то е постигнато с оптимизация на алгоритмите на системата.

Втората основна промяна е, че вече е наличен нов режим, позволяващ на автомобила да потегля без натискане на педала на газта, когато скоростният лос е поставен на позиции D и R. за да се приведе колата в движение вече е необходимо само да се пусне спирачката.

Третата основна новост е наличието на зимен режим, който се използва за уверен старт на хлъзгав път. Така също зимният режим позволява да се потегли директно от втора скорост. За целта трябва да се избере позицията М2.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини