Отидете към основна версия

4 482 14

Всички коли Peugeot покриват WLTP

  • wltp-
  • peugeot

PSA Group инвестира в нови технологии за контрол на замърсяването от доста време насам, включително системата за селективна каталитична редукция (SCR), въведена през 2013 година при двигателите BlueHDi, както и при филтъра за твърди частици (GPF), наличен за бензиновите двигатели с директно впръскване PureTech.

Благодарение на тези и още куп нови технологии, сега от Peugeot официално заявиха, че са готови с новите си двигатели PureTech и BlueHDi, които отговарят напълно на строгите изисквания (WLTP) за изхвърляне на NOx, CO и твърди частици.

Новият протокол WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test) ще стане задължителен от утре (1 септември 2018-а) за всички пътнически автомобили, продавани в Европейския съюз. Тестването по WLTP се доближава максимално до реалните условия на шофиране по отношение на разстояние, средна скорост, брой спирания и температура.

Тези тестове извеждат сертифицирани данни за разхода на гориво и емисиите, които са представителни за потребителското ползване и точната конфигурация на автомобила. В допълнение тестовите резултати за емисии на CO, NOx и твърди частици се проверяват в реални условия на пътя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сгъваем велосипед от Peugeot

    Студиото за глобален бранд дизайн на Peugeot, създадено преди шест години, е посветено на проекти извън автомобилния дизайн за външни и вътрешни клиен ...
    28.12.2018
    9 225
    5