Отидете към основна версия

30 274 29

VW: Това са фаровете на бъдещето

  • volkswagen-
  • фарове

Компанията Volkswagen представи прототип на фарове на бъдещето. Те могат да "чертаят" на асфалта символи, както и да показват на другите участници от движението различни предупреждения.

В иновационните LED фарове се използват 30 000 диодни пиксела и могат да чертаят на пътното платно различни символи, като например линии, които показват точните габарити на автомобила.

Втората новост от Volkswagen, отново свързана с фаровете, са т.нар. матрични диодни светлини, които също като първите, могат да рисуват на асфалта различни символи. Те обаче са оборудвани и с още една интересна функция.

С помощта на специално мобилно приложение на фаровете може да се появяват различни рисунки, които имат за цел да предупреждават останалите участници от пътното движение, като това може да се случва и със задните светлини.

От компанията заявяват, че именно това са фаровете на бъдещето, но все още не оповестяват нищо, относно плановете им за вграждане на новите светлини в серийни модели на марката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Индия с ултиматум към Volkswagen

    Властите в Индия дадоха краен срок до утре (петък) на компанията Volkswagen, да плати многомилионната глоба, която бе наложена в страната на компаният ...
    17.01.2019
    16 195
    11