Отидете към основна версия

7 097 12

Процесор с изкуствен интелект за Samsung Galaxy S10

  • samsung-
  • npu

Samsung съобщава, че работи по двуядрен NPU за предстоящия 7nm чипсет на Exynos

Корейската компания Samsung работи върху двуядрен NPU процесор и специфичен ко-адаптер за изкуствен интелект AI. Иновацията е за предстоящите процесори, които се правят по новия 7-нанометров технологичен процес. Той ще има двуядрен дизайн и ще предложи значителен тласък в задачите на т.нар. изкуствен интелект.


Спеуциалистите от Moven твърдят, че този NPU ще бъде използван при обработката на изображения от камерата на флагманския смартфон Samsung Galaxy S10. Видеозаписът и гласовото разпознаване също ще получат тласък от новия процесор.


По-рано тази година Samsung представи първия си чипсет с NPY, Exynos 7 9610. Използвайки AI за автоматично разпознаване на сцена и представяне на bokeh (точното отделяне на преден план от заден план е трудна задача).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Две селфи камери за Samsung Galaxy S10+

    С приближаването на новата година слуховете за иновацията от Samsung, която ще се превърне в новия флагман на компанията и която ще носи обозначението ...
    04.12.2018
    7 268
    5
  • Два екрана и 3000 лв. за новия Samsung

    Южнокорейската корпорация Samsung направи презентация на новия си флагмански модел W2019. Премиерата се състоя в Китай, а иновацията впечатлява, освен ...
    12.11.2018
    24 397
    27