Отидете към основна версия

3 266 12

Ford слага край на неприятните миризми в автомобила

  • ford-
  • китай-
  • миризми-
  • автомобили
Снимка: Shutterstock

Отдавна се знае, че докато американци и много от европейците не се дразнят и дори харесват миризмите в автомобилите, то китайците просто не ги понасят. И поради факта, че Китай е най-големия автомобилен пазар към момента, компаниите са принудени да се съобразяват с вкусовете и предпочитанията на местното население.

Проучване на J.D. Power дори посочва миризмите в дадена кола, като най-основна причина за отказ от покупката на автомобил в Китай. Именно поради тази причина от Ford отдавна обмислят как да премахнат неприятните за китайците миризми от автомобилите си.

Според информация на Daily Mail, Ford вече са подали заявка в патентното ведомство на САЩ за нова технология, която ще премахва миризмите в автомобилите на концерна. Същината на новия способ не се съобщава, но той ще се прилага заедно с един доста елементарен метод.

Последният предвижда оставяне на колата на слънце с отворени стъкла и работещи двигател, парно и вентилация. Така автомобилът ще се нагрява и проветрява едновременно, което ще ускори ефекта от новата технология. Към момента не е ясно дали новата технология ще се използва за всички автомобили Ford или ще бъде регионално ограничена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Миризмите в нова кола причиняват рак

    Китайски учени установиха, че миризмата на нова кола може да причини смъртоносни заболявания. Те направиха проучване, в което изследваха неназован хиб ...
    20.04.2023
    1 935
    14