Отидете към основна версия

5 703 54

Лоялността към iPhone се срива

  • apple-
  • iphone


Според проучване, което анализира избора на около 38 000 клиенти, които са сменили смартфоните си, показва, че лоялността към Apple се е сринала под рекордното ниво, което достигна през 2017 година.


По-конкретно, BankMyCell докладва , че лоялността към iPhone е спаднала от 92% на 73% тази година. Това е най-ниският резултат, който базираният в Купертино технологичен гигант някога е имал от 2011-та насам, показват данните.


26% от клиентите сменили своя iPhone X са преминаха към Android. От друга страна, 92,3% от хората, които са притежавали смартфон с Android, са заложили отново на устройство с операционната система на Google.


Относно Samsung, само 7,7% от потребителите на южнокорейския технологичен концерн са преминали към iPhone, докато в обратната посока процента е значително по-висок - около 18%.


Данните обаче не трябва непременно да се тревожат за Apple, тъй като компанията работи по няколко нови модела, поне един, от които може по-ефективно да се конкурира с по-бюджетните Android-и.


Говори се, че Apple разработва по-достъпен iPhone, който би трябвало да излезе през 2020-та. Този модел няма да бъде оборудван с най-новото и най-доброто, особено в сравнение с по-престижните си братя, но от друга страна, ще се опита да се възползва от марката Apple, за да се противопостави на растежа на Android устройствата.


Спекулира се, че този по-евтин iPhone може дори да възвърне Touch ID, макар че това е спорно, имайки предвид колко много Apple настоява и залага на Face ID.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Какво ще представлява iPhone 11 (ВИДЕО)

    Месец преди премиерата на новия "ябълков" смартфон, много около тайните около него са разбулени. Най-голяма заслуга за това има YouTube-кана ...
    19.08.2019
    7 103
    54