Отидете към основна версия

6 814 42

Новите iPhone ще са най-слабите от години

  • apple-
  • iphone

Apple планира да представи новото си поколение iPhone през септември, но се очаква компанията да задържи значителните промени и подобрения за генерацията 2020.


С други думи, докато предстоящите три нови смартфона на технологичния концерн от Купертино ще имат леки ъпгрейди, то за моделите догодина ще си струва да се изчака. Анализаторът Крис Касо повтори същото твърдение в неотдавнашна бележка за инвеститорите.


Той обяснява, че е много вероятно през 2020-та, когато излезе 5G iPhone, Apple да се възстанови, достигайки 250 долара за акция. В този момент една такава се търгува за около 205 долара, така че ако Касо е прав, новата технология може да осигури огромен растеж, който ще върне компанията обратно до оценка от 1 трилион долара.


Анализаторът смята, че поколението на iPhone през 2019-та е много вероятно да бъде разочароващо, така че съветва клиентите да бъдат много предпазливи, ако искат да инвестират в Apple.

"Очакваме, че тазгодишната генерация смартфони от Купертино ще бъде най-слабата от години, именно заради това днес може да не е подходящият момент да купите акции на технологичния гигант", заяви Касо пред CNBC.


Apple иска да пусне три iPhone модела тази година, като всички те са наследници на съществуващите актуални устройства. Поколението от 2020-та обаче ще премине изцяло от LCD към OLED, както и ще ни донесе първия iPhone с 5G чип от Qualcomm. Планирани са и други подобрения, но за момента нищо не е потвърдено.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Какво ще представлява iPhone 11 (ВИДЕО)

    Месец преди премиерата на новия "ябълков" смартфон, много около тайните около него са разбулени. Най-голяма заслуга за това има YouTube-кана ...
    19.08.2019
    7 107
    54