Отидете към основна версия

2 596 12

НАСА представи 3D-дигитализирана карта на лунната повърхност

  • луна-
  • 3d-
  • карта

Специалистите в областта на компютърната графика получиха уникален подарък от космическата агенция НАСА - подробна 3D топографска карта на лунната повърхност. Проектът се ръководи от дизайнера Ърни Райт, а дигитализираната повърхност на Луната може да бъде изтеглена от всеки.

Лунната разузнавателна орбитална машина (LRO) в продължение на 10 години работи на повърхността на Луната и най-сетне успя да направи топографско проучване на терена и да снима повърхността на земния спътник. В резултат на работата на Райт бяха интегрирани всички необработени данни и изображения, получени с LRO.

В резултат на това беше създадено доста точно триизмерно изобразяване CGI Moon Kit Moon. То съдържа всички видове данни и изображения, като „карта на изместване“, която прави топография с помощта на цвят. Дизайнерите ще могат да пресъздадат повърхността на Луната с всичките ѝ истински върхове и кратери и да я използват за декори в игрални филми или игри. Също така такива карти ще могат да подпомогнат изследването на Луната.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Създадоха невидими QR кодове (ВИДЕО)

    Изследователи от Лабораторията за компютърни науки и изкуствен интелект на Масачузетския технологичен институт излязоха с иновативно решение: BrightMa ...
    29.08.2023
    1 393
    2
  • Подробен 3D модел на потъналия Титаник

    Титаник, който потъна през 1912 година, беше заснет с безпрецедентни подробности благодарение на първото пълноразмерно 3D цифрово сканиране на останки ...
    23.05.2023
    2 057
    2