Отидете към основна версия

26 505 20

Ако паролата ви е една от тези - сменете я незабавно

  • пароли-
  • интернет

Най-слабите пароли в интернет за 2019-а

Без значение колко експерти по киберсигурност не предупреждават за необходимостта от използване на силни, сложни и оригинални пароли, потребителите остават безразлични към защитата на собствените си данни и акаунти. Сега, едно ново проучване на популярни, очевидни и в резултат на това напълно ненадеждни пароли, беше публикувано в блога NordPass.

Експертите по сигурността отново се увериха, че предупрежденията остават „глас в пустиня“, както и преди, милиони хора използват „тайнствената“ комбинация от числа „12345“ като парола.

Изследователите анализират данни от база с 500 милиона пароли и идентифицират 200 от най-често срещаните комбинации. Най-популярните пароли традиционно съдържат лесно познати и прости комбинации от числа (12345,111111,123321), общи женски имена (Никол, Джесика, Хана). Също така популярни са просто струнни букви, образуващи хоризонтални или вертикални линии на клавиатурата QWERTY (asdfghjkl, qazwsx, 1qaz2wsx). Сред т.нар. „маркови пароли“ на първо място е „Samsung“, а „футболът“ е сред спортовете.

Експертите за пореден път твърдят, че въпреки трудността да се запомнят трудните пароли, това е необходима мярка за защита на личното пространство. Те също така предоставят препоръки за спазване на основните правила на „хигиена на паролата“: да се анализират всички акаунти и да се променят „слаби пароли“, като се използват уникални. За да създадете пароли, можете да използвате генератори на пароли, както и да ги проверите в специални приложения за надеждност. Ето и най-слабите пароли за 2019-а.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 55 гласа.

Свързани новини

  • Опасният бизнес с платените лайкове

    Да си известен и да те харесват - кой не би си го пожелал? В интернет срещу неголяма сума пари могат да се купят харесвания за снимки и постинги във Ф ...
    22.12.2019
    2 595
    4