Отидете към основна версия

3 258 15

Подробности за процесорите Intel Core (Comet Lake-S)

  • intel-
  • процесори

Само за два месеца, ориентировъчно през април-май, Intel официално ще представи новите (10-то поколение) настолни процесори Intel Core (Comet Lake-S). Много технически характеристики на бъдещите чипове вече са разкрити благодарение на усилията на множество вътрешни лица от компанията.

Наскоро обаче Informatica Cero получи информация от директно от Intel. Този път течът на данни е оформен под формата на демонстрационен слайд, разказващ за техническите параметри на процесорите от новата гама на модела с изключено графично ядро. Съществуващите модели, при които видео ядрото също е деактивирано (с етикет F и KF), са много популярни поради по-ниските цени.

В бъдещата гама Comet Lake-S Intel ще представи шест процесора без графично ядро ​​със заключен (F) и отключен (KF) множител, които ще бъдат процесори с 10 ядра ​​i9-10900KF и Core i9-10900F, с 8 ядрени ядра Core i7-10700KF и Core i7-10700F и с 6 ядра Core i5-10600KF и Core i5-10400F.

Най-производителното ядро ​​на флагманския процесор ще има честота на процесора от 5.3 GHz. Предишни проучвания обаче показват, че увеличението на производителността на най-най чипа в сравнение с текущите водещи процесори ще бъде незначително. Новите процесори на линията Comet Lake-S ще бъдат изградени върху старата архитектура, използвайки 14 nm технология във версия 14 ++. Броят на ядрата и тяхната честота ще се увеличат в чиповете.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.

Свързани новини