Отидете към основна версия

6 707 7

Доминацията на Apple Watch на пазара за смарт часовници се засилва

  • apple watch-
  • apple-
  • смарт часовници

Базираният в Купертино технологичен гигант има не по-малко от 51,4% пазарен дял по отношение на приходите 

Снимка: Shutterstock

Нови данни, публикувани от Counterpoint, разкриват, че Apple Watch продължава да бъде смарт часовникът, който всички обичат, като базираният в Купертино технологичен гигант има не по-малко от 51,4% пазарен дял по отношение на приходите. Това предаде Softpedia.

Статистиката показва, че на фона на увеличеното търсене на смарт часовници популярността на Apple Watch се е подобрила до 51,4% през първото полугодие на 2020-а от 43,2% за същия период на 2019-а.

„Apple продължи да доминира на пазара за смарт часовници както по обем, така и по стойност. Компанията завладя над 50%-ов дял от пазара по отношение на приходите поради силното търсене на моделите Apple Watch S5. Обемът на доставките на Apple Watch пък нарасна с 22% в световен мащаб, като Европа и Северна Америка са най-бързо развиващите се пазари за базирания в Купертино технологичен гигант през първата половина на 2020-а“, заявиха от Counterpoint.

Най-продаваният смарт часовник през първите шест месеца на годината е Apple Watch Series 5, следван от Series 3 и Huawei Watch GT2. Samsung Galaxy Watch Active 2 се нарежда на четвърто място, Imoo Z3 4G - на пето.

Анализаторите обясняват, че докато Apple продължава да доминира на пазара на смарт часовници, все повече и повече компании инвестират в тази област, включително Fit, TicWatch и Suntoo.

Операционната система на Google Wear в момента захранва едва 10 процента от пазара на смарт часовници, което прави софтуера на Apple - watchOS, доминиращият избор в момента.

Предвижда се базираният в Купертино технологичен гигант да пусне нов Apple Watch през есента, като watchOS 7 трябва да дебютира заедно с iOS 14.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини