Отидете към основна версия

2 867 5

Провал в Apple повлече оставки

  • apple-
  • скот форстал-
  • тим кук
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши вицепрезидентът на Apple Скот Форстал, отговарящ за разработката на мобилната операционна система iOS, напуска компанията от началото на 2013 г., предаде АП.

Все пак Форстал ще продължи да работи за развитието на Apple като съветник на главен изпълнителен директор Тим Кук.

Промените, които идват малко повече от година, след като Тим Кук пое поста, се обясняват от Apple като начин за по-тясно сътрудничество между бизнеса свързан с хардуер, софтуер и услуги.

Крейг Федериги ще се нагърби с отговорността за развитието на мобилната операционна система iOS.

Би Би Си коментира, че оставката на Форстал е следствие на политиката на Apple да се откаже от услугите на Google Maps и да предложи своя версия – Apple Maps, която с появяването си през септември 2012 г. предизвика много критики.

От Apple си тръгва и Джон Броует, който отговаряше за търговията на дребно. Причината за неговата оставка не се съобщава, уточнява АФП.

Миналата седмица финансовите резултати на Apple разочароваха инвеститорите за второ поредно тримесечие.

Промените в Apple показват, че Тим Кук укрепва позициите си в компанията, отбелязва анализаторът от CCS Insight Бен Ууд.

Според него отстраняването на Форстол, който работи в компанията от 1997 г. и минаващ за духовния наследник на Стив Джобс, са ясен сигнал, че Apple търси нови цели, които да я затвърдят като флагман в IT сектора.

Анализаторите казват, че истинският тест за Apple ще дойде по време на Коледните празници, когато iPad ще се бори за парите на потребителите, които ще бъдат изкушени и от таблетите Kindle Fire, Nexus 7 и Surface.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Рекордни продажби за Kindle Fire HD след премиерата на iPad mini

      Компанията Amazon продаде рекордно количество таблети от модела си Kindle Fire HD, но по-интересното в случая е, че това стана само ден ...
    29.10.2012
    3 335
    0
  • Китайски iPad mini за $99

    В началото на септември китайската компания Goo заплаши със съд Apple за нарушаване на авторски права, тъй като iPhone копирал защитения с патент G ...
    26.10.2012
    2 919
    0
  • Apple с магазин в Пекин

      Американската IT компания Apple отвори днес в китайската столица своя най-голям магазин в Азия - шестия в континентален Китай извън Хонк ...
    20.10.2012
    1 599
    2
  • Недискретно за iPad mini

    В интернет пространството отдавна се въртят слухове, че появата на iPad mini предстои съвсем скоро и днес в глобалната мрежа се появи първото видео ...
    01.10.2012
    1 988
    1