Отидете към основна версия

8 791 41

Британски специални части "нападнаха" кораб с реактивни раници (ВИДЕО)

  • реактивна раница-
  • британски военни

Първата информация за интереса на ръководството на британския морски корпус към използването на концепцията за "реактивен пакет" в бойни операции се появи в началото на 2019 година.

Сега в интернет се появи видео, представено от Военноморския институт на САЩ (USNI), което показва практическото използване на такова устройство при кацане на британски морски пехотинец на движещ се кораб.

Британците твърдят, че реактивното гориво осигурява непрекъснат полет в продължение на 8 минути. Силовият тракт на "реактивната раница" се състои от пет компактни реактивни двигателя, четири от които са монтирани на ръцете и един зад гърба на войника.

Общата мощност на двигателя от 1000 конски сили осигурява скорост до 88.5 км/ч. В момента се разработва подобрен модел на раницата, който позволява скорости до 322 км/ч. Дизайнът на раницата е дело на компанията Gravity Industries.

Изобретател е известният английски инженер и предприемач Ричард Браунинг. По-рано през януари 2019 г., в костюма "Дедал", направен в стил "Железният човек", британските военни показаха как преодоляват наземната пътека с препятствия. Вижте първите им опити с реактивната раница.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.

Свързани новини