Отидете към основна версия

3 074 5

Мека каска за велосипедисти

  • каска-
  • велосипедист

В момента на удара повърхността на каската мигновено става твърда

Велосипедите стават все по-популярно средство за придвижване по оживените пътища на съвременните мегаполиси. В болшинството случаи безопасността на велосипедистите се осигурява от специални каски, които често са обемисти и неудобни за използване.

Сега, Newton-Rider представи т.нар. мека каска, която е коренно различна от традиционните, които заради неудобството си, често са пренебрегвани от велосипедистите. Шлемът Newton-Rider е проектиран така, че незабавно да увеличи твърдостта на повърхността при удар.

За да реализира това свойство, вътрешната повърхност на каската е направена от специална гъвкава разтегателна облицовка, свързана към външните части, които пък са създадени от патентована комбинация от вискоеластични материали и Не-нютоновите флуиди.

Каската от Newton-Rider е достатъчно компактна, за да не създава никакви проблеми по време на носене. Шлемът тежи 460 грама и е с дебелина само 16 мм, за разлика от традиционните стиропорени велосипедни каски, които са с дебелина до 35 мм.

В момента на удара повърхността на каската мигновено става твърда, което ѝ позволява да абсорбира енергията от сблъсъка и да предпази главата на велосипедиста от нараняване. Известно време след сблъсъка повърхността на каската отново става гъвкава.

Каската Newton-Rider вече е получила европейския сертификат за безопасност съгласно стандарта EN 1078 и ще получи американския сертификат за безопасност - CPSC в началото на 2021 година. Шлемът също има вграден NFC сензор, който позволява да се идентифицират собствениците ѝ.

В момента проектът Newton-Rider е изложен за събиране на средства на платформата Indiegogo, където може да бъде поръчан предварително за $ 80. Каската ще се продава на дребно за около 115 долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини