Отидете към основна версия

25 953 17

Новият Mercedes-Maybach S струва $75 000 повече от базовата S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • maybach

Цената може лесно да се вдигне до небесата, защото много от най-добрите технологии са запазени като опции

Ултралуксозният седан Mercedes-Maybach S-Klasse ще пристигне първо при американските дилъри, като това ще стане това лято. Началтата цена е 185 950 долара. Автомобилът е базиран на луксозния седан Mercedes-Benz S-Klasse, но версията Maybach впечатлява със всички възможни екстри, технологии и други глезотии, притежавани и разработени от концерна. Колата има и по-дълго междуосие. Новият Maybach се задвижва от 4.0-литров V8 битурбо мотор, който разполага с мощност 496 конски сили.

Въпреки че това далеч не е най-скъпата кола, която Mercedes предлага, цената на Mercedes-Maybach S580 от 2021 г. не е никак ниска. Започвайки от 185 950 долара, разкошният седан е дори по-скъп от вече представеното на пазара ултралуксозно SUV Mercedes-Maybach GLS600.

По-високата, със $75 000, цена от тази стандартната S-Klasse пък предоставя много оборудване, по-просторна задна седалка, разтегнато междуосие и множество глезотии, като плюшени възглавници за глава, аудио система Burmester с 30 високоговорителя, масажиращи предни седалки и ароматна система в салона.

Цената може лесно да се вдигне до небесата, защото много от най-добрите иновации на Maybach са запазени като опции, включително масажиращите задни седалки и интегрираният охладител за напитки със съответстващи чаши за шампанско. Mercedes-Maybach предлага и множество опции за персонализация, които да позволят на купувачите да определят своето пътуване в съответствие с техните строги стандарти.

Maybach S-Klasse, въпреки шестцифрената си цена, все още е относително добра сделка на пазара на ултралуксозни коли. За сравнение ще кажем, че най-близките му конкуренти, Bentley Flying Spur и Rolls-Royce Ghost струват повече. Bentley-то стартира от $ 219 425, а Rolls-а, който наскоро също бе обновен, се очаква да започне от над 300 000 $.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.

Свързани новини