Отидете към основна версия

6 694 21

От Tesla признаха, че следят шофьорите чрез камера в колата

  • tesla-
  • model 3-
  • model s-
  • autopilot

Американската компания следи шофьорите и ги изключва от бета програмата при нарушение

Снимка: Tesla

Вече на няколко пъти ви разказахме за различни ситуации при които Tesla успява да стигне до зададено местоположение, благодарение на нова функция на автопилота си. Както и преди ви информирахме с новата версия на софтуера ще бъдат включени и нови шофьори, които ще имат възможността да тестват екстрата.

Оказва се, че голяма част от тях са недобросъвестни и не спазват изискванията на американската компания, а именно да следят трафика във всяко едно време и при нужда да поемат управление върху автомобилите си. Именно за това, че Tesla включва повече шофьори в програмата си, Мъск бе разкритикуван от Националния съвет за безопасността на транспорта в Америка.

След пост в Twitter стана ясно, че от Tesla все пак следят от близо тестерите си и дори някои от тях все пак са били изхвърлени от програмата. Това се случва благодарение на камера, монтирана в интериора и имаща за цел да следи, ако някой реши да направи нещо на колата, когато тя е използвана за безпилотно такси или поне така твърдеше Мъск през 2019 година. От публикацията става ясно, че камерата може да следи ако водачът гледа надолу или пък използва телефон или лаптоп по време на шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини