Отидете към основна версия

3 189 12

Ето какво следят камерите в интериора на Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • model y-
  • камери

Кратко клипче показва какви данни следят от американската компания

Снимка: Twitter

Както преди няколко седмици ви информирахме, камерите в интериора на Tesla записват видео, което според американската компания се използва за научни цели и по-точно, за да следи навиците и реакциите на шофьорите, като по този начин данните да бъдат използвани за подобряването на автономните функции на колата.

Дали това е така и камерите в Model 3 и Model Y са изключени и се включват само при нужда, никой не може да потвърди, но пък видео показва каква информация записват камерите на колата, когато те наистина са включени. Twitter акаунт с име greentheonly, публикува кадри извлечени от компютъра на автопилота, заедно с информацията която разчитат.

Видеото показва как водачът използва телефона си по време на шофиране, а в горния ляв ъгъл можем да видим какво засичат различните сензори. Всяко негово движение е отчетено, като в проценти е показано колко той мърда главата си, очите си, дали отделя поглед от пътя и други подобни данни. Мъск спомена, че тези данни играят роля и при програмата за тест на автономния автопилот, като от Tesla следят шофьорите си по този начин и ги изключват от програмата, ако е нужно.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини