Отидете към основна версия

44 963 109

Производителите дават неверни данни за разхода на гориво

  • разход на гориво-
  • тестове-
  • вредни емисии-
  • автомобилни производители

Представители на Европейската комисия обвиниха автомобилните производители, че много често дават неверни данни за разхода на гориво, както и за изхвърляните в атмосферата вредни газове. Де факто концерните прибягват до различни трикове и уловки, за да заблудят потенциалните клиенти.

Най-често компаниите използват специални гуми с ниско съпротивление, които иначе се предлагат само срещу допълнително заплащане. Още един трик е тестването на автомобилите на пътни отсечки, характеризиращи се с изключително гладък асфалт и при идеални метеорологични условия.

По данни на Европейската комисия от 2002 година до сега, средното число на изхвърлени вредни емисии в атмосферата е 26.8 грама на километър, но 9.1 г/км се дължи именно на гореописаните методи на тестване. Ако това е истина следва едно доста любопитно заключение.

Заради от производителите методи всеки автомобил изразходва годишно гориво за 67.5 евро повече, отколкото ако се съди по заводските данни. Поради тази причина в момента Европейската комисия работи над създаването на нов универсален тест, който ще показва реалния разход на колите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини