Отидете към основна версия

8 884 21

Новите „мерцедеси“ ще предупреждават за дупки и легнали полицаи

  • mercedes-
  • s-klasse-
  • eqs-
  • c-klasse

Германската компания представи нова версия на своята Car-to-X технология

Снимки: Mercedes

Mercedes представи последната функция, част от технологията Car-to-X, която ще алармира водачите на автомобили за различни опасности на пътя, чрез комуникиране с други автомобили. Тя ще е налична в новата C-Klasse, S-Klasse и електрическата лимузина EQS, която от вчера вече е в продажба в Германия.

Благодарение на технологията Car-to-X, изброените автомобили от марката могат да комуникират по между си и да разменят различна информация. Именно по този начин превозните средства ще засичат различни опасности на пътя като дупки, инциденти, ремонти, легнали полицаи и други и ще предават информацията към сървър на Mercedes, който от своя страна пък ще изпраща информация до автомобилите.

Кратко известие и икона на екрана на навигацията пък ще предупреждават водачите и ще им показват каква точно опасност се крие пред тях. Функцията е подобна на тази на различни приложения от типа на Waze, които бяха едни от първите, въвели тази екстра. Освен сигналите по таблото, автомобилите ще могат и да „говорят“ на 36 езика, като казват различни фрази в зависимост от препятствието на пътя.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.

Свързани новини