Отидете към основна версия

5 297 11

Mercedes-Benz пуска колекция от дрехи, изработени от въздушни възглавници

  • mercedes-benz-
  • въздушна възглавница-
  • srs-
  • модна колекция-
  • дрехи

Колекцията Airbag е посветена на 40-годишнината от използването на системата SRS в Mercedes

Mercedes-Benz представи първата въздушна възглавница точно преди 40 години-през 1981 г. в седана S-класа от поколението W126. Флагманският седан стана първият Mercedes в историята, който предлага въздушна възглавница за водача - първоначално като допълнителна опция, а от 1985 г. на версиите 500SEL / SEC се превърна в стандартно оборудване.

Въздушната възглавница за пътници се предлага като опция от 1986 г., а през 1990 г. също е включена вбазовото оборудване. И за да отбележи този повод подобаващо, Mercedes-Benz пусна концептуалната колекция Airbag, проектирана в сътрудничество с модния дизайнер и музикант Херон Престън.

Нестандартното облекло ще бъде показано на обществеността в Берлин на предстоящата седмица на модата на Mercedes-Benz. Производителят твърди, че дрехите с въздушни възглавници са извън границите на модните иновации и също като възглавниците за автомобили, които са послужили като основа за колекцията, те могат да бъдат надути - и след това спаднати.

„Mercedes-Benz е култова марка, която поставя висока стойност върху културата и аз се възхищавам на културата и на онези, които я оформят. Нашето партньорство беше едновременно вълнуващо и естествено “, казва Престън. Колекцията Airbag ще бъде достъпна в онлайн модния магазин GOAT от 10 септември.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини